I psykosepoliklinikken er det følgende koordinatorer for pakkeforløp:
Inger Aareskjold Salte 51 77 68 04 / 917 05 087
Jorunn Reiestad 51 77 68 22 / 416 76 728
Thomas Wiik 51 77 68 22 / 908 79 175
Mer informasjon om psykosepoliklinikken
Målgruppe
Mennesker med symptomer svarende til psykose, der utredning og tidlig innsats er av stor betydning for å forkorte varighet av ubehandlet psykose. Mennesker med akutte eller langvarige psykoselidelser som er ferdig utredet og som har vært gjennom første behandlingsfase, men som likevel har en betydelig funksjonsnedsettelse og derfor trenger kombinert oppfølging av psykisk helsevern og kommunehelsetjeneste
Kapasitet
Ved utskriving fra sengepost Kløver 2 vurderer behandlergruppen fortløpende hvem som er i behov for poliklinisk oppfølging, og vurderer dette i henhold til behandlerkapasitet.
Inntak/varighet
Vi tar imot henvisninger fra spesialisthelsetjenesten og fra fastlege i våre opptakskommuner. Skriftlig tilbakemelding med redegjøring til henvisende instans ved avslag. Mange av våre pasienter er i behov for og får oppfølging over lang tid. Det legges stor vekt på stabilitet og kontinuitet i relasjon mellom behandler og pasient da dette er av stor betydning for forløp og tilfriskning.
Hovedoppgaver
Behandlergruppen i psykosepoliklinikken er tverrfaglig sammensatt og behandlere deler sin tid mellom poliklinikk og sengepost. Den tverrfaglige tilnærmingen og det tette samarbeidet med sengepost er en strategi for å nå viktige behandlings- og rehabiliteringsmål for hver enkelt pasient. Ofte handler slike mål om systematisk å bygge opp et redusert funksjonsnivå, hvordan legge til rette for et mest mulig selvstendig liv, og redusere eller mestre symptomer på psykisk sykdom.
Vi tilbyr:
- En bedringsorientert tilnærming iht gjeldene veileder for psykoselidelser.
- Samtaleterapi med utgangspunkt i både kognitiv atferdsterapi og psykodynamisk terapi.
- Samme behandler følger pasienten før, under og etter innleggelse.
- Gruppeterapi der polikliniske pasienter deltar sammen med inneliggende pasienter i sengepost. Tilbudene omfatter pr i dag problemløsningsgruppe, treningsgruppe, psykoedukativgruppe, golfgruppe, kunst og uttrykksterapigruppe, nyhetsgruppe og formingsgruppe.
- Kunnskapsbasert familiesamarbeid ved psykose (tilbud om enfamilie- og flerfamiliegruppe) og åpen dialog i nettverksmøter.
- Samarbeidsmøter og tett samhandling med kommunehelsetjenesten og fastlegen for å sikre koordinering av rett tjeneste til rett tid for den enkelte pasient.
- Undervisning og veiledning for kommunens psykiatritjeneste relatert til problemstillinger som aktualiseres hos pasienter i etterkant av utskrivelse fra sengepost.
- Optimalisering av medikamentell behandling.