I poliklinikken legger vi vekt på å se mennesket som en helhet, der vi får personens egne ressurser og mestringsevne fram. Det enkelte menneske er også en del av et nettverk og vi samarbeider med familie og venner i den grad det er hensiktsmessig og den som søker hjelp ønsker det.
Poliklinikken vektlegger et tett samarbeid med fastlegen og kommunens helse- og sosialtjeneste både i forkant, underveis og avslutningsvis i et behandlingsforløp.
Informasjon for deg som er pasient eller pårørende
Regler og anbefalinger for bruk av blogg/sosiale media under behandling ved JDPS
Ansatte sin yrkesbakgrunn
Poliklinikken sine ansatte har en variert yrkesbakgrunn. Her finner du både psykiatere, leger, psykologspesialister, psykologer, psykiatriske sykepleiere, kunst- og uttrykksterapeut, sosionom, psykomotorisk fysioterapeut, prest og sekretærer.
Generell informasjon
Alle pasienter som får tilbud i poliklinikken, vil ved oppstart få 1-4 samtaler med lege/psykiater eller psykolog/psykologspesialist. Det vil bli gjort en kartlegging av pasientens tilstand og problemer. Ut fra dette vil en i samarbeid med pasienten velge en behandlingsform som vil være hensiktsmessig ut fra problemstilling. Det vil i enkelte tilfeller og være aktuelt med poliklinisk behandling i samarbeid med sengepost eller fra sengepost. Hovedregelen for poliklinisk behandling er at det skal være en aktiv behandling, som pasienten har nytte av. Enkelte ganger vil pasienten har mer behov for støtte og tilrettelegging fra kommunehelsetjenesten. Som oftest vil det være naturlig med samarbeid mellom kommunehelsetjenesten, fastlegen og poliklinikken.
Individualterapi
I individualterapi vil en i samarbeid med en hovedbehandler gjennom samtaler finne hovedproblemer en ønsker å arbeide med, og hvordan jobbe med dette. Noen ganger vil det være naturlig å ha fokus på hendelser fra tidligere i livet, og andre ganger er det nyttigere å ha fokus på her og nå situasjonen, og hvordan komme videre i livet.
Checkware
Checkware er web-basert kartlegging som en del av utredning, behandling og kvalitetssikring. Denne løsningen gir hurtigere og mer nøyaktig kartlegging enn tidligere. Få minutter etter at du har fullført kartleggingen, vil din behandler ha dine resultater tilgjengelig i din journal. Din behandler vil ta opp resultatene i din neste avtale.
For å besvare web-baserte spørreskjema på sikkert nettsted, klikk på lenken i SMS du får tilsendt fra din behandler. Les også mer om Checkware nedenfor.
Forløpskoordinator
Telefon: 51 77 68 00
Gruppebehandling
Poliklinikken har pr. i dag følgende grupper:
Kunnskapsbasert familiearbeid
| Avhengig av behov/rekruttering
| 90 min. hver 14. dag i 1 - 2 år
|
Kunstterapigruppe
| September, Januar
| Ukentlig i 12 uker, 2 timer,
|
Traumestabiliseringsgruppe
| September
| Ukentlig i 20 uker, 2 timer hver gang
|
Adhd - undervisning (Pegasus)
| September, Februar
| Ukentlig i 8 uker, 2,5 timer hver gang
|
Både pasienter som henvises eksternt og internt får tilbud om en vurderingssamtale med de aktuelle gruppelederne før eventuelt tilbud om plass blir gitt. Dette for å sikre informasjon til pasientene og sannsynliggjøre utbytte av tilbudet.
Aktuelle pasienter kan meldes hele året. Vi prøver så langt som mulig å balansere mellom tilbud og etterspørsel.
Henvisning
Henvisning til poliklinikken sendes til:
Jæren DPS
Poliklinikk
Austbøvegen 16
4340 Bryne
Henvisning kan også sendes elektronisk over Norsk Helsenett.
Mottatte henvisninger vurderes senest innen 30 dager av psykiater/psykologspesialist. Unntak er :
Se også: