Temaene for undervisningen vil være varierte og aktuelle ut fra sentrale føringer og lokale ønsker og behov. Forslag til tema rettes til forsknings- og undervisningsleder.
Åpne forelesninger - Time Bibliotek, Storsalen
Åpne forelesninger skal være en kommunikasjonsarena der målet er å gi informasjon i et folkehelseperspektiv til alle interesserte. Tema er allmenne, og vi ønsker en dialog underveis. Gratis inngang.
Lærings- og mestringsarbeid (LM)
For personer med psykiske lidelser er kunnskap og mestringsstrategier knyttet til helseutfordringene viktig. Ved Forsknings- og undervisningsenheten (FoU) har vi erfaringskonsulenter med bruker- og pårørendeerfaring i tillegg til utdanning innen helse og undervisning. Vi samarbeider med fagfolk og brukere om å utvikle tilpasset opplæring av pasienter, pårørende og helsepersonell. Helsepersonell har fagkompetanse, mens brukere og pårørende ofte har viktig kunnskap om hvordan det er å mestre sykdommen i hverdagen.
Les mer om LM...
Seminarer / undervisning
Jæren DPS har som en del av målsettingen å styrke den lokale kompetansen i samarbeid med kommunene, blant annet gjennom undervisning. Jæren DPS gjør dette med å arrangere flere halvdags- og heldagsseminar hvert semester.
Les mer om seminarer...
Treningskontaktkurs
Treningskontakter er ressurspersoner i lokalmiljøet som har gjennomført kursprogrammet ”Kurs for Treningskontakter”. Treningskontaktene skal bidra til økt deltakelse i fysisk aktivitet og friluftsliv på ulike treningsarenaer i nærmiljøet tilpasset den enkeltes behov samt deltakelse i forskjellige idrettsarrangement. Treningskontaktene skal motivere og delta aktivt i treningene og har dette som jobb. De blir lønnet av NAV, kommunen eller bydelen de arbeider i.
Les mer om treningskontaktkurs...
Vivat-kurs
Kurset ”Førstehjelp ved selvmordsfare” er etter modell av VIVAT, som er et av flere oppfølgingstiltak knyttet til Handlingsplan mot selvmord, og er forankret i Helsedirektoratet. Kurset undervises av registrerte kursledere, som er lokale fagpersoner.
Les mer om VIVAT-kurs...
Videreutdanning i psykisk helsearbeid
Videreutdanning i psykisk helsearbeid skjer i samarbeid mellom Jæren DPS og VID.
Videreutdanningen i psykisk helsearbeid er rettet spesielt mot helse- og sosialarbeidere som arbeider med mennesker med ulike former for psykiske problemer og/eller lidelser. Studentene skal utvikle kunnskap og ferdigheter til å yte profesjonell og tverrfaglig hjelp og omsorg til mennesker med psykiske lidelser. Studentene skal gjøres i stand til å ta i bruk pasientens eller klientens iboende ressurser. Målet er å bedre menneskers psykiske helse på individ-, familie-, nettverks- og samfunnsnivå. Studiet fokuserer på verdier og relasjoner i profesjonell praksis, teoretisk kunnskap og brukerorientering.
Les mer...
«Åpen dialog i nettverksmøte» – skolering av nettverksmøteledere
Brosjyre om opplæringstilbudet (PDF)